עוף אפוי בתמרים וערמונים

מצרכים:
  • - 1 עוף שלם (בערך 1.5 ק"ג), חתוך לחתיכות
  • - 200 גרם תמרים מגולענים
  • - 100 גרם ערמונים (ניתן להשתמש בערמונים מוכנים או להרתיח טריים)
  • - 3 כפות שמן זית
  • - 4 שיני שום, כתושות
  • - 2 בצלים, פרוסים דק
  • - 1 כף דבש
  • - 1 כף חומץ בלסמי
  • - מלח ופלפל לפי הטעם
  • - 1 כף פפריקה מתוקה
  • - 1 כפית קינמון טחון
  • - 1 כוס ציר עוף או מים

זמן הכנה: 1 שעה ו-30 דקות

המתכון:

1. חמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
2. במחבת גדולה, חמם את שמן הזית על חום בינוני. הוסף את השום והבצל וטגן מספר דקות עד שהבצל שקוף.
3. הוסף את חצאי העוף למחבת וטגן מכל צד עד שהעוף משחים מעט.
4. הוסף את התמרים והערמונים למחבת, ערבב בעדינות עם העוף.
5. בקערה קטנה, ערבב את הדבש, החומץ, הפפריקה, הקינמון, המלח והפלפל. מזוג את התערובת על העוף במחבת.
6. מזג את ציר העוף (או המים) למחבת, כסה והעבר את המחבת לתנור.
7. אפה את העוף בתנור במשך שעה, או עד שהוא מבושל היטב והנוזלים מצטמצמים.
8. הגש חם עם אורז או קוסקוס.

מעוניין בשף פרטי לאירוע שלך?

השף שלנו: מרים זמיר

תוכן עניינים

עוף אפוי בתמרים וערמונים

לאירוע בלתי נשכח עם שף פרטי, השאירו פרטים כאן!

מחפשים שף בשר לאירועים פרטיים? הקיץ הזה, הגעתם למקום הנכון!

אנחנו נתאים לכם את השף המושלם לפי התקציב שלכם והמיקום שלכם.

 

עוד מתכונים שאהבנו:

עוף במרינדה רימונים וחרדל
admin

עוף במרינדה רימונים וחרדל

1. בקערה גדולה, ערבבו את מיץ הרימונים, חרדל, דבש, שום, רוזמרין, מלח ופלפל. 2. הוסיפו את העוף לתערובת וערבבו היטב כדי לכסות את כל החתיכות

קרא עוד »
דילוג לתוכן