Photos provided by Pexels – Photo by undefined
שף בשר
הכנת בשר היא תהליך של הכנת בשר על ידי בישולו בעזרת חום.
ישנן דרכים שונות להכנת בשר כמו הרתחה, צלייה, טיגון וכו'.
אחת השיטות הפופולריות ביותר להכנת בשר היא צלייה או ברביקיו. שיטה זו יכולה להתבצע בשתי דרכים: עישון חם או קר. ההבדל בין שתי השיטות הללו הוא שבעישון חם הבשר מתבשל תוך כדי עישון ואילו בעישון קר רק עשן מגיע לבשר ולא מתבצע בישול.
שף בשר הוא אדם שמבשל ומכין בשר. הקצב חותך את הבשר לחתיכות קטנות יותר ומכין אותו לצריכה.
קצב הוא אדם שחותך את הבשר לחתיכות קטנות יותר ומכין אותו לצריכה. הם גם מוכרים בשר לצרכנים בחנויות מכולת, מסעדות ומפעלי שירותי מזון אחרים.
עבודתו של קצב עשויה להיות כרוכה בחיתוך פגרי בעלי חיים גדולים לחלקים קטנים יותר, אותם הם מוכרים כבשר מוכן או משתמשים בדרכים אחרות כדי להרוויח יותר כסף מפגרת החיה.
שף הבשר הוא מי שאחראי על הכנת הבשר. הוא או היא צריכים להיות מודעים לנתחי הבשר השונים ולאופן ההכנה שלהם. הם צריכים לדעת איך להכין אותם, כולל איך הם מבושלים ואיזה סוג של מרכיבים דרושים.
הקצב הוא האדם שחותך את הבשר לחתיכות קטנות יותר. הם גם מוודאים שאין זיהום בין סוגי בשר שונים ושהם מסומנים כראוי כך שניתן למכור אותם במועד מאוחר יותר.
רוב האנשים לא יחשבו על זה, אבל דרך אחת להכין בשר לבישול היא לשים אותו בסיר עם מים או מרק, מלח, פלפל ובצל לטעם. המים צריכים להספיק בדיוק כך שהבשר לא יגע בהם כלל כשהוא מתבשל
מיומנויות והשכלה הדרושים כדי להיות שף בשר
קצבים ושפים נדרשים לרוב להחזיק במגוון מיומנויות, כולל כישורי סכין. כישורי סכין הם חלק חיוני מהעבודה, וניתן להשתמש בהם לכל דבר, מחיתוך בשר ועד הכנת ירקות.
כישורי סכין חשובים גם מכיוון שהם מאפשרים לקצבים ולשפים לחתוך מזון מהר יותר, יעיל ובטוח יותר משיטות אחרות. לדוגמה, חיתוך בשר בסכין מהיר יותר מאשר שימוש במסור או פורס חשמלי.
מיומנות הסכין הבסיסית ביותר היא היכולת להשחיז סכינים. מיומנות זו הכרחית מכיוון שסכינים קהות דורשות כוח נוסף בעת חיתוך מזון ועלולות להחליק בזמן החיתוך מה שעלול לגרום לפציעה.
קצבים ושפים הם שני מקצועות הדורשים מיומנות רבה בחיתוך בשר וירקות. קצב עשוי להיות מיומן בחיתוך בשר מהעצם, בעוד ששף יכול להיות מיומן בחיתוך ירקות. מיומנויות אלו נלמדות לרוב באמצעות שעות ארוכות של תרגול והתלמדויות.
סכין קצבים בדרך כלל כבדה יותר מסכין שף, עם להב רחב יותר המעוקל בצד אחד לחיתוך קל יותר דרך מפרקים. הקצה משונן בדרך כלל כך שהוא יכול בקלות לחתוך בשרים קשים כמו בקר או חזיר מבלי לשבור או לקרוע את הבשר. סכין שף קלה ודקה יותר עם להב ישר מתחדד לנקודה חדה לחיתוכים מדויקים יותר.
קצבים, שפים וכישורי סכינים קיימים כבר מאות שנים. הם חלק בלתי נפרד מתעשיית המזון ויש להם הרבה מה להציע מבחינת אומנות קולינרית.
אחד הדברים החשובים ביותר שאנשי המקצוע הללו עושים הוא לבחור את הסכינים הנכונות לעבודה. הדבר הראשון ששף צריך לעשות הוא לוודא שהוא משתמש בסכין הנכונה עבור כל משימה בהישג יד. זה יעזור להם לחתוך את עצמם או להזיק לסכינים שלהם שלא לצורך.
קצב צריך לשמור על הסכינים חדות כל הזמן כדי לעבור את החתכים בצורה חלקה ומהירה. סכין חדה גם בטוחה יותר מכיוון שהיא דורשת פחות לחץ בעת חיתוך בשר, מה שמפחית את הסיכון לפציעה.
תיאור התפקיד של שף בשר
כישורי חיתוך הם חלק חשוב בבישול. המיומנות היא שתאפשר לכם להכין אוכל בצורה מקצועית.
הצעד הראשון הוא ללמוד כיצד להשתמש בסכין ביעילות. תצטרכו לדעת איך להחזיק את הסכין ואיזה סוג של חתכים כדאי לעשות איתה. השלב השני הוא לימוד כיצד לחתוך ירקות שונים, דבר שניתן לעשות באמצעות שיטות חיתוך שונות.
שפים מאומנים להשתמש במגוון טכניקות בישול, והם צפויים להיות מסוגלים לעשות זאת באופן עקבי ובזמן.
ניתן לחלק את כישוריו של שף לשלוש קטגוריות: כישורי בישול מעשיים; הבנת מדעי המזון; והבנת ההיבטים העסקיים של ענף המסעדנות.
בחלק זה נדבר על הכישורים הנדרשים כדי להיות שף.
שף הוא מישהו שמבשל אוכל עבור אחרים. הם אחראים על הכל, החל מעבודת ההכנה ועד להגשה הסופית של המנה. שף צריך להיות בעל מגוון רחב של מיומנויות כדי לבצע את עבודתו היטב. הם צריכים להיות מסוגלים ליצור מנות טעימות ומושכות חזותית. כמו כן, עליהם לדעת כיצד מגיבים סוגי מזון שונים במטבח וכיצד הכי נכון להכין אותם לבישול או להגשה. לבסוף, הם זקוקים להבנה כיצד מרכיבים שונים מקיימים אינטראקציה זה עם זה ואילו שילובים עובדים בצורה הטובה ביותר יחד על מנת ליצור מנות וטעמים חדשים.
סביבת עבודה לשף בשר ומגוון שכר בתעשייה
קצבים הם חלק מרכזי בתעשיית הבשר. הם אחראים על עיבוד ואריזת בשר לצרכנים.
מערך הכישורים של קצבים הוא רחב, אבל הם בדרך כלל מתמחים בסוג אחד או שניים של בשר. שכרו של קצב יהיה תלוי בסוג הבשר בו הוא מתמחה ובמיקומו בחברה.
קצבים הם אנשי מקצוע מיומנים. הם צריכים להיות בעלי ידע טוב בנתחי בשר ובדרכים הטובות ביותר להכין אותם. הם גם צריכים להיות מסוגלים להתמודד עם סכינים בדיוק ובמיומנות.
שכרו של קצב נקבע לרוב לפי החברה בה הוא עובד והניסיון שלו. חלק מהקצבים יכולים להרוויח עד 45,000 דולר בשנה, בעוד שאחרים מרוויחים 19,000 דולר בשנה.
עבודת הקצב היא מקצוע מיומן הדורש שנים של הכשרה והתלמדות. ערכת מיומנויות הקצבים כוללת את היכולת להשתמש בסכינים, קליעים ומסורים כדי לפרק חיות שלמות לנתחי בשר ראשוניים. זה כולל גם את היכולת לחתוך בשר לחתיכות קטנות יותר (סטייקים, צלעות) ולאחר מכן לקצץ שומן או גרגירים.
הקצבים אחראים לתמחור פריטים ולהכנתם למכירה בחנויות קמעונאיות. הם עשויים גם להידרש להכין בשרים מיוחדים כמו פטה, טרין ונקניקיות.
קצבים עובדים במגוון מסגרות כולל חנויות מכולת, קצביות, מסעדות, מפעלים לאריזת בשר או משחטות. טווח השכר לקצבים הוא בין $18-$35 לשעה בהתאם לרמת הניסיון.
איך להפוך לאטליז מקצועי ולהקים קצבייה משלך?
להיות מתלמד קצב הוא הצעד הראשון לפתיחת עסק קצבים. להיות מתלמד זה לא קל כמו שזה נשמע, אבל זה גם לא קשה מדי.
השלב הבא יהיה לפתוח עסק קצבים משלך. ניתן לעשות זאת על ידי מציאת מיקום לחנות שלך, קבלת הרישיונות הדרושים ומציאת דרך להשיג לקוחות.
להיות מתלמד קצב זה לא פשוט כמו שזה נראה. ישנם כישורים מסוימים שצריכים להיות להם לפני שהם יכולים להתקבל כמתלמד. כישורים אלו כוללים תעודת בגרות, גיל 18 לפחות ורישום פלילי נקי.
עסקי קצבים אינם מיועדים לבעלי לב חלש. הם דורשים הרבה עבודה קשה ומסירות על מנת להצליח בתחום זה. חשוב לדעת לנהל את הכספים, ליצור אסטרטגיות שיווקיות ולדעת כיצד פועלת שרשרת האספקה על מנת להצליח בתחום זה.
יש שלושה דברים עיקריים שאתה צריך כדי להיות קצב מצליח: תשוקה לעבודה, מחויבות לעבודה ונכונות ללמוד.
לקצבים יש תפקיד חשוב. הם מספקים בשר לאנשים והם גם מספקים מקומות עבודה לאנשים אחרים בתעשיית המזון. על הקצבים לדעת לחתוך בשר, לנקות אותו ולהכינו. הם חייבים גם לדעת איך לעזור ללקוחות בשאלות שלהם על בשר.