• יעקב 18 רחובות
  • 08-935-3538

סל הקניות ריק

יצא טעים! - מתכונים

גלילות אנטריקוט ממולאות עוף, פטריות ואגוזים

במנה שלפניכם לא רואים את העוף אבל מרגישים בטעמו. מנה פשוטה וטעימה בטירוף.

חומרים ל 10 מנות:

10 פרוסות אנטריקוט בעובי חצי ס"מ

מלח ופלפל גרוס

4 כפות שמן

למלית:

200 גרם חזה עוף טחון

2 בצלים קצוצים דק

4 כפות שמן

3 שיני שום קצוצות גס

1 כוס פקאנים קצוצים

1 כוס אגוזי מלך קצוצים

1 סלסילת פטריות שמפיניון קצוצות דק

3 כפות צנוברים קלויים

3 כפות צימוקים

10 עלי בזיליקום קצוצים

1 כפית זרעי כוסברה טחונים

מלח ופלפל שחור גרוס

לרוטב:

0.5 כוס תרכיז רימונים

2 כפות סוכר

0.5 כוס רוטב צ'ילי תאילנדי מתוק

0.5 כוס יין אדום יבש

1/3 כוס חומץ בלסמי

3 שיני שום קצוצות גס

1 מקל קינמון

להגשה:

אגוזי מלך שלמים

 

אופן ההכנה:

מכינים את המלית:

  1. מחממים מחבת עם שמן ומטגנים בצל עד להזהבה. מקררים מעט.
  2. מעבירים את הבצל המטוגן למעבד מזון, מוסיפים את יתר חומרי המלית ומעבדים לתערובת אחידה.

מכינים את הגלילות: מניחים פרוסות אנטריקוט בין שתי יריעות ניילון, משטחים הכי דק שאפשר בעזרת פטיש שניצלים. מסירים את הניילון ממליחים ומפלפלים.

מורחים כף גדושה מלית, מגלגלים במהודק לצורת גליל, עוטפים בניילון נצמד ומהדקים כמו סוכריה. מניחים במקרר לשעתיים (עד שלב זה אפשר להכין מראש ואף להקפיא).

מטגנים ומגישים: מחממים שמן במחבת. מסירים את הניילון הנצמד ומטגנים את הגלילות, כשהתפר כלפי מטה. מטגנים כ 4 דקות מכל הצדדים להזהבה קלה. מוסיפים למחבת את חומרי הרוטב, מערבבים וממשיכים לבשל עוד כ - 8 דקות.

כדאי לפרוס כל גלילה לשתיים-שלוש פרוסות עבות, משפדים או מניחים לצד סלט ירוק. יוצקים מסביב מעט רוטב, מפזרים אגוזים ומגישים.

בתאבון

חנות "שף בשר" נוסדה בשנת 1990 ומאז מתמחה בייצור ומכירת מוצרי בשר ועופות פרימיום מתובלים, קבבים, המבורגרים וסטייקים מיושנים. כל המוצרים לא מעובדים ואינם מכילים סויה או פוספטים למיניהם. 

עקבו אחרינו